Konstfotografen Paul Sundvik ställer ut

första bilden

I våras var formgivaren och konstfotografen Paul Sundvik aktuell med skulpturen – Encapsulated sound – där han specialdesignat priset till det nyinstiftade Denniz Pop Awards.  Nu är han aktuell med sin fotografiska konstutställning Freeflow – A Surreal Journey Into The Blue – där han ställer ut bilder som han tagit när han fridykt runt om i världen.

Fotografierna har tagits på mängder av platser i världen, under alla möjliga och omöjliga förhållanden och de kräver stort tålamod, timing och precision. Paul har genom åren utvecklat en unik förmåga att med tränat öga fånga ett ögonblick som aldrig går att återskapa igen.  De visuella effekterna skapas uteslutande genom att Paul använder sin egen luft. Han tar dessutom endast en exponering per dyk i sin strävan att komponera bilderna och undvika beskärning av dem. Paul’s målsättning är att fånga bilder som inspirerar dig till att låta din egen fantasi skena iväg.

Paul’s fascination för vad som döljer sig under havets yta har följt honom så långt bak i tiden han kan minnas. Som liten tävlingssimmade han och så fort han fick tillfälle åkte dykmasken på.

Paul Sundvik har ett långt förflutet vad gäller konst och design. Han arbetar med en stor bredd inom sitt konstnärliga skapande och har ställt ut sina verk på platser som: Super Studio più i Milano, Italien – ACCE, Montreux, Schweiz -100% design, London, England – Skeppsholmen, Stockholm – ABBA the museum/Swedish Music Hall of Fame, Djurgården, Stockholm – Form/designcenter,  Malmö, Sweden – ICFF, New York, USA – Las Vegas Furniture Show, USA.

Han har tilldelats flera utmärkelser, till exempel genom amerikanska I.D. Magazine, LG Electronics Gold Star competition i Korea, Ung Svensk Form.

Utställningen av hans senaste verk äger rum på:
Galleri Rica, Linnégatan 41 i Stockholm.
Förhandsvisning för media och speciellt inbjudna: Torsdag 5 december och Fredag 6 decembe 17.00 – 20.00.
Öppettider:
Fredag 6 december 11.00 – 17.00
Lördag 7 december 12.00 -17.00
Söndag 8 december 12.00 – 15.00

För mer information om Paul Sundvik www.paulsundvik.com
För ytterligare information kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin