Wacken Metal Battle Sweden fyller fem år

woa_metal_battle_14_logo_72dpi

För femte året i rad startar nu insamlingen av material till 2014 års upplaga av Wacken Metal Battle Sweden 2014, alla hårdrockstävlingars moder. Tävlingen där vinnaren får spela på världens största metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland. I år har vi även fått med oss Östersund. Det innebär fyra deltävlingar som alla avgörs samtidigt lördag 8 februari i Falun, Göteborg, Stockholm och Östersund. Den svenska finalen avgörs i Falun lördag 15 mars, 2014.

Reglerna är enkla. Alla okontrakterade band inom hårdrock och metal är välkomna att skicka in sina bidrag.  Insamling av material sker från och med idag, och avslutas den 31 december 2013. Av de som skickat in material väljs minst fyra band ut som får spela på någon av deltävlingarna i Stockholm, Göteborg, Falun och nytillskottet Östersund  lördag 8 februari 2014. Den svenska finalen avgörs lördag 15 mars i Falun.  I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

1:a pris är att får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i Tyskland i augusti. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti 2014, och en backdrop 2 x 3 meter från Bandshop

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya okontrakterade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det som vanligt 30 länder som medverkar, inkluderat Kina, Japan, Kanada, Indien, Ryssland, Mexiko, Sydafrika, Färöarna och Israel. Nytt land för i år är Egypten. Sverige är med för femte året.
Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air  i augusti 2014. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air  hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2014, blev utsåld på mindre än 48 timmar, vilket var rekordsnabbt.
Vinnaren av världsfinalen får ett skivkontrakt med Nuclear Blast, utrustning från Marshall, samt också spela på Wacken Open Air 2015.

På följande länk finns ett formulär där du kan ladda upp ditt material. Där finns också det kompletta regelverket, samt de priser som vinnaren får.  http://wackenmetalbattle.se/
Pressfrågor kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music anette@enmusamusic.com eller 0707-180 120  Övriga frågor kontakta Janne Lundqvist på LUNKAN Music & Media janne.lundqvist@lunkan.com eller 070-2520000.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin