Hasse ”Kvinnaböske” Andersson både aktuell med biografi och trippel-CD

Bok konvolut Hasse Andersson 2
Den 22 november är Hasse ”Kvinnaböske” Andersson både aktuell med biografin ”Jag har skrivit mina sånger, en bok om Hasse ”Kvinnaböske” Andersson” och trippel-CD:n ”Jag har skrivit mina sånger… och lite till”.

Det är drygt 30 år sedan Hasse ”Kvinnaböske” Andersson startade sin karriär som artist, musiker, yrkesmusiker och låtskrivare. Med sin speciella skånska country, skåntry, har han som musiker erövrat hela landet, med stora hits som Änglahund, Dans på Vejby ängar, Skomagare-Anton och Frälsningssoldaten. 

Trippel-CD:n Jag har skrivit mina sånger… och lite till som innehåller 54 av Hasse Anderssons digra repertoar.
– Det är en musikalisk resa från de första trevande försöken till dagens lite mer genomarbetade inspelningar i den egna studion på Music Hill i Ängelsbäck, Skåne, säger Hasse Andersson
– Ett axplock som visar lite mer än bara ”tjohejsanlåtarna”, fortsätter Hasse och ler

I boken ”Jag har skrivit mina sånger, en bok om Hasse Kvinnaböske Andersson” berättar Hasse för första gången om sitt liv i en biografi, skriven tillsammans med frilansskribenten Michael Nystås. Biografin baseras främst på ett antal längre intervjuer som ägt rum på olika platser i landet där Hasse öppenhjärtligt berättar om sin uppväxt, och vägen in i musiken. Hasse berättar även om sin vänskap med Alf Robertson, Östen Warnerbring, Gösta Linderholm, Kal P Dal och många fler av dåtidens stora svenska artister. Hur han turnerat med Kikki Danielsson och petats från Gröna Lund av Herreys. Vi får veta allt om tillkomsten av Hasses många älskade sånger och skivor, och får en bred bild av honom som person, sångare, låtskrivare, revyskådespelare, och inte minst entreprenör – Hasse drev i många år nöjestemplen Hasses Lada i Båstad och Valsverket i Degerfors.

Boken Jag har skrivit mina sånger. En bok om Hasse ”Kvinnaböske” Andersson av Hasse  Andersson och Michael Nystås på Kira förlag släpps 22 november.

Trippel-CD:n ”Jag har skrivit mina sånger…. Och lite till” släpps 22 november.

För mer information och bilder:  http://www.kvinnaboskemusik.se/  eller
https://www.facebook.com/#!/pages/Hasse-Kvinnab%C3%B6ske-Andersson/304236729662778?fref=ts

För intervjuer eller frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin