VENGHA tog hem segern i Wacken Metal Battel 2013

VENGHA från Falköping/Skövde tog hem segern i svenska Wacken Metal Battle 2013. Tävlingen avgjordes den 1 juni på Pub Anchor i Stockholm. Tre band tävlade om att få spela i augusti på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. På plats fanns en proffsjury bestående av representanter från musikerindustrin, musiker och journalister.

Första pris är att får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012. VENGHA vann även en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter, samt spela på Sabaton Open Air i augusti.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan, och från och med i år är även ’Caucasus Republics ’ med. Det är gemensamma samlingsnamnet för Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. Sverige är med för fjärde året.

I augusti tävlar bandet VENGHA mot 30 andra band om ett skivkontrakt med Wacken Records .

För mer information: http://www.metal-battle.com/metal-battle/sweden/
VENGHA www.facebook.com/Vengha
För mer information: http://www.metal-battle.com/ och klicka sedan på den svenska flaggan. https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden

Pressfrågor kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music anette@enmusamusic.com
eller tel: 0707-180 120
Övriga frågor kontakta Janne Lundqvist på LUNKAN Music & Media janne.lundqvist@lunkan.com eller tel: 070-2520000

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin