Roger Rönning i nytt akustiskt format

Roger Rönning är en av våra finaste artister och låtskrivare. Hans välskrivna svenska texter och varsamt sträva röst ligger bakom många kvalitativa radioklassiker genom åren. Nu är han aktuell med en ny singel Ingen Dröm Är För Stor hämtad från hans kommande album Tretton Akustiska Låtar som släpps senare i höst.

Rogers nya singel, Ingen Dröm Är För Stor, är en nyskriven pärla som handlar om att bejaka våra drömmar oavsett var vi befinner oss i livet.

Roger har tillsammans med Mats Persson och Peder af Ugglas spelat in ett dussintal omarrangerade låtar som är hämtade ur Rogers digra repertoar. På albumet finns även ett par nyskrivna alster, däribland Rogers nya singel.

Hur inspelningen av den låten kom till är en lite speciell historia. Det var nämligen den sista låt de spelade in för albumet.
– Mats Persson var egentligen på väg därifrån när jag ville presentera en helt nyskriven låt. Jag visade grunderna och vi spelade igenom den och sen spelade vi in direkt. Det blir en speciell nerv när man spelar en låt så för första gången. Man är lite extra närvarande och lyssnar lika mycket som man spelar. Jag vet inte hur mycket det hörs, men det blev en speciell tagning för oss och känns fint att ha fångat ett sådant ögonblick på skiva, säger Roger.

Under de senaste åren har han upplevt en kreativ renässans. I höstas kom vinylalbumet Att finnas till, med nyskrivet material. Den plattan spelades in med fullt band. Denna gång är arrangemangen mer avskalade. Att banta ned arrangemangen hade delvis praktiska skäl. Det visade sig emellertid också att många av låtarna vinner på det mer intima tilltalet.

Under hösten är det även tänkt att Roger skall ut på turné och då med samma trio som på albumet.

För mer information http://www.rogerronning.com/start.html
För att se videon: http://www.youtube.com/watch?v=r9PHtYOyEGo

För Promotion och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin