Wacken Metal Battle Sweden 2013 – nu är banden klara till deltävlingen i Stockholm den 26 april

Nu är banden klara för tredje deltävlingen i Wacken Metal Battle Sweden 2013 som avgörs i Stockholm den 26 april. Tävlingen där vinnaren får spela på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. För fjärde året i rad medverkar Sverige i tävlingen Wacken Metal Battle. I år har vi tre deltävlingar och den stora finalen avgörs den 1 juni i Stockholm. Delfinalen i Stockholm är på Bryggarsalen den 26 april.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan, och från och med i år är även ’Caucasus Republics ’ med. Det är gemensamma samlingsnamnet för Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. Sverige är med för fjärde året.

De fyra som tävlar i Stockholm i bokstavsordning:
Bulldog Mack (rock) från Stockholm
Chainsaw (thrash metal) från Stockholm
Deathember (groove metal) från Stockholm
Kill! Kill! Pussycat! (garagerock) från Ånge

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012.

Nytt för i år är att det är tre delfinaler, Göteborg (15 mars), Falun (5 april) och Stockholm (26 april) . Den stora Sverigefinalen äger rum den 1 juni i Stockholm. Där koras vinnaren som får spela på Wacken Open Air festivalen i augusti 2013. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti. Vinnaren i Sverige får som tidigare år även en backdrop från Bandshop.

I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

För mer information:
http://www.metal-battle.com/ och klicka sedan på den svenska flaggan.
https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden

Pressfrågor kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music anette@enmusamusic.com  eller tel: 0707-180 120
Övriga frågor kontakta Janne Lundqvist på LUNKAN Music & Media janne.lundqvist@lunkan.com eller tel: 070-2520000

Information om banden:

Bulldog Mack: Att blanda en Bulldog Mack: Två deciliter rock (klassisk). Några stänk sydstatsrock och/eller soul. Litervis med svett. En skopa galenskap. Några otroliga bends. En gnutta road-rage. Pukor, massor av pukor. Tre kubik ren energi. Toppa med en rejäl nypa ansiktsbehåring. Blandas med fördel i bensintanken på en -76 Plymouth Hemi Cuda. Slanga sedan till valfritt dryckeskärl. Boom! Instant Friday. Skål!
Mer information: www.bulldogmack.com eller www.facebook.com/bulldogmack

Chainsaw:  Chainsaw levererar snabb, stenhård thrash metal i hög hastighet med fokus på teknisk skicklighet, utan att någonsin kompromissa med den rena brutalitet som är kärnan i musiken. Bandet har sedan starten 2003 etablerat ett rykte som en kraftfull liveakt och släppte debutalbumet ”Feed the Lie” 2011. Bland influenserna finns bland andra Slayer, Testament och Exodus.
Mer information: www.chainsawmetal.com

Deathember: Deathember är ett groove metal band stationerat i Huddinge. Med breda influenser från både den klassiska hård/stonerrocken och progressive metal skapar Deathember ett unikt sound som fokuserar tungt på riff och groove. Med debutskivan ”Going Postal” som släpps i April siktar bandet på att sätta svensk groove metal på världskartan.
Mer information: www.deathember.com eller www.facebook.com/deathemberband

Kill! Kill! Pussycat!: Kill! Kill! Pussycat! är 5 grabbar som spelar direktverkande rock ’n’ roll, född
ur en tradition som startades av artister som Chuck Berry, The Ramones, Mc5, AC/DC och Motörhead.
Och har plockat upp taktpinnen där Hellacopters tappade den och de lämnar alltid publiken mörbultad, överkörd och lycklig!
Mer information: www.facebook.com/#!/pages/Kill-Kill-Pussycat/153071571402083?fref=ts

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin