Wacken Metal Battle Sweden 2013 – nu är banden klara till deltävlingen i Göteborg 15 mars

Första banden klara för första deltävlingen i Wacken Metal Battle Sweden 2013 som avgörs i Göteborg den 15e mars. Tävlingen där vinnaren får spela på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. För fjärde året i rad medverkar Sverige i tävlingen Wacken Metal Battle. I år har vi tre deltävlingar och den stora finalen avgörs den 1 juni i Stockholm. Delfinalen i Göteborg är på Henriksbergs Takterass den 15 mars kl. 20.00.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan, och från och med i år är även ’Caucasus Republics ’ med. Det är gemensamma samlingsnamnet för Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. Sverige är med för fjärde året.

De fem som tävlar i Göteborg  i bokstavsordning:
Dethrone (thrash/metal) från Värnamo
Eldrimner (progressiv black metal)  från Göteborg
Incarnit(thrash/metal) från Karlstad
Vengha (metal)  Från Falköping/Skövde
Zero Illusions (metal) Från Göteborg

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012.

Nytt för i år är att det är tre delfinaler, Göteborg (15 mars), Falun (5 april) och Stockholm (26 april)  Den stora Sverigefinalen äger rum den 1 juni i Stockholm. Där koras vinnaren som får spela på Wacken Open Air festivalen i augusti 2013. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti. Vinnaren i Sverige får som tidigare år även en backdrop från Bandshop.

I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

För mer information:
http://www.metal-battle.com/ och klicka sedan på den svenska flaggan. https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden

Pressfrågor kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music anette@enmusamusic.com  eller tel: 0707-180 120
Övriga frågor kontakta Janne Lundqvist på LUNKAN Music & Media janne.lundqvist@lunkan.com eller tel: 070-2520000

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin