Wacken Metal Battle Sweden 2013 – nu är banden klara till deltävlingen i Falun 5 april

Nu är banden klara för andra deltävlingen i Wacken Metal Battle Sweden 2013 som avgörs i Falun den 5e april. Tävlingen där vinnaren får spela på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. För fjärde året i rad medverkar Sverige i tävlingen Wacken Metal Battle. I år har vi tre deltävlingar och den stora finalen avgörs den 1 juni i Stockholm. Delfinalen i Falun är på Arenan den 5 april.

De fyra som tävlar i Falun  i bokstavsordning:
Black Daze (Swedish blues metal) från Dala-Järna
IKHON (metal) från Ludvika
Rebel Collective (boogiemetal deluxe) från Gävle
Vanity BLVD (metal) från Avesta/Flen/Stockholm

För mer information: http://www.metal-battle.com/ och klicka sedan på den svenska flaggan. https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden

Pressfrågor kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music anette@enmusamusic.com  eller tel: 0707-180 120
Övriga frågor kontakta Janne Lundqvist på LUNKAN Music & Media janne.lundqvist@lunkan.com eller tel: 070-2520000

Information om banden:

Black Daze är ett hårdrocksband från de djupa Dalaskogarna dit de moderna syntarna ännu inte nått. Bland vargar och björnar skapar de sin musik som hittat sina influenser i det tidiga 80-talets hårdrock. Riff, solon och energi.
Mer information: www.facebook.com/black.daze eller www.myspace.com/blackdaze

IKHON är en obeveklig kraft som hittat ett hem där döden svänger. Där det haglar sylvassa toner från skyarna och marken mullrar av ohyggligt elak Metal som skurit av samtliga tyglar och nu navigerar med brinnande blick och nävar av järn. Medryckande, maniskt mangel som kammar till luggen på allt som törs ställa sig i vägen.
Mer information: www.facebook.com/pages/IKHONofficial/176459212379420

Rebel Collective Hård jävla hårdrock när den är som bäst! Kollektivet har en kostym som osar Metal men svetten luktar gedigen rock n roll. Känslan av att ha sett kvintetten live skall vara som att ha pissat på ett elstängsel – du skall vara stum och omtumlad men synnerligen tillfredställd. Självfinansierade plattan ”Middlefinger famous” på Spotify nu!
Mer information: www.facebook.com/rebelcollectiveband

VANITY BLVD  – är ett hårt slående hårdrocksband med en kvinnlig sångerska i spetsen.  Under årens lopp har bandet skapat sig ett stabilt live-rykte med sina många och professionella spelningar runt om i Sverige och utomlands. VANITY BLVD -påbörjar snart inspelningen av skiva nummer två, denna gång med producenten Jonas Kjellgren (Sonic Syndicate, Raubtier, Scar Symmetry mm) bakom spakarna.
Mer information:   www.facebook.com/VanityBLVD eller  www.vanityblvd.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin