Rutinerade låtskrivare bakom ny duo, Tiny Tornado

I ett garage norr om Stockholm blev Tiny Tornado till verklighet.  Efter många års samarbete med att skriva låtar till andra började det växa fram en idé hos låtskrivarna Mats Hedström och Jade Ell om att bilda en duo. Nu släpps deras första album ”Echoes & Rhymes” den 29 mars på deras egna label Tiny Records.

Tillsammans har Mats Hedström och Jade Ell skrivit till en rad internationella artister och även lyckats få en Billboard etta.  Vid det här laget så känner de väl till varandras styrkor – och det gör det lätt i själva skapandet av låtarna.

Nu har det blivit dags för deras egna röster att bli hörda – och denna gången sjunger de tillsammans, vilket även kännetecknar deras specifika sound.

Albumets titellåt ”Echoes & Rhymes” behandlar ett viktigt och känsligt ämne – som finns i många familjer. När det enda man känner till är det mest otänkbara – och det händer om igen och om igen…”like echoes & rhymes..”

Albumet Echoes & Rhymes släpps den 29e mars via Tiny Records

För mer information: www.tinytornado.se   Foto: Suzanne Hedström http://www.suzanh.com

Se videon till:  How Big Is The Sky: http://www.youtube.com/watch?v=Nz6F7z2VAhQ och Paperplane: http://www.youtube.com/watch?v=82SA5Et5IyU http://www.youtube.com/watch?v=82SA5Et5IyU

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin