Ny singel med Dan Reed


I samband med Sverigeturné och release av Dan Reeds andra solo album Signal Fire släpper Dan Reed nya singeln All I Need Is You.  Låten är skriven av Dan Reed, producerad av Rob Daiker (Meredith Brooks, Katy Perry). Dan Reeds andra soloalbum Signal Fire släpps på Zero One Music/Border Music den 15e februari 2013.

Dan Reed har tidigare synts som frontfigur i bandet Dan Reed Network. Bandet släppte totalt tre album och blev mest kända för hittarna Rainbow Child och Ritual som spelades flitigt på radiostationerna i Sverige och världen över på 80-talet. 1993 splittrades bandet. Med sin funkiga hårdrock agerade Dan Reed Network uppvärmare åt bland andra Bon Jovi, David Bowie och Rolling Stones.

Våren 2010 släppte Dan Reed sitt första soloalbum Coming Up For Air som mottogs väl i Sverige. Dan Reed har sedan turnerat flitigt i Europa inklusive Sverige de senaste åren, både med sitt band och som soloartist. Förra året besökte han Sweden Rock Festival för andra året i rad. Mellan turnerandet tillbringade Dan Reed en tid på den svenska västkusten där den unika miljön influerade Dan till nya albumet Signal Fire – i både musik och text.

I samband med albumreleasen beger sig Dan Reed ut på en turné med sitt band. Han besöker
Torsdag 21a februari – Södra Teatern, Stockholm
Fredag 22a februari – Bankiren, Västerås
Onsdag 27e februari – Sticky Fingers, Göteborg
Torsdag 28e februari – Silver/Harrys, Jönköping
Fredag 1a mars – Hotel Tylösand, Halmstad
Lördag 2a mars – Moriska Paviljongen, Malmö

Albumet Signal Fire släpptes på Zero One Music/Border Music den 15 februari.

För mer information www.danreed.com

Se videon till All i need is you: http://www.youtube.com/watch?v=A4c2NM0LkcY

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin