Roger Rönning i nytt format


Roger Rönning är en av våra finaste artister och låtskrivare. Hans välskrivna svenska texter och varsamt sträva röst ligger bakom många kvalitativa radioklassiker genom åren. Nu är han aktuell med första singeln Det Händer Bara En Gång som är hämtad från hans kommande album Tretton Akustiska Låtar som släpps senare i vår. 

Rogers nya singel, Det händer bara en gång, är en akustisk nyinspelning av en av hans mest klassiska sånger.
– Något kan uppenbarligen hända två gånger, men aldrig exakt likadant. Det är ett filosofiskt faktum, säger Roger och ler.

Roger har tillsammans med Mats Persson och Peder af Ugglas spelat in ett dussintal omarrangerade låtar som är hämtade ur Rogers digra repertoar. På albumet finns även ett par nyskrivna alster.

Under de senaste åren har Roger upplevt en kreativ renässans. I höstas kom vinylalbumet Att finnas till, med nyskrivet material. Den plattan spelades in med fullt band. Denna gång är arrangemangen mer avskalade. Att banta ned arrangemangen hade delvis praktiska skäl. Det visade sig emellertid också att många av låtarna vinner på det mer intima tilltalet.

Under våren är det även tänkt att Roger skall ut på turné och då med samma trio som på albumet.

För mer information http://www.rogerronning.com/start.html

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin