Dan Reed tillbaka med nytt album

Nu släpper Dan Reed Signal Fire uppföljaren på första soloalbumet Coming Up For Air. Denna gång har han valt att jobba med producenten och musikern Rob Daiker (Meredith Brooks, Katy Perry). Albumet Signal Fire släpps den 15e februari 2013 på Zero One Music/Borders Musik.

Dan Reed har turnerat flitigt i Europa inklusive Sverige de senaste åren, både med sitt band och som soloartist. Förra året besökte han Sweden Rock Festival för andra året i rad. Mellan turnerandet tillbringade Dan Reed en tid på den svenska västkusten där den unika miljön influerade Dan till nya albumet Signal Fire – i både musik och text.

Albumet Signal Fire är inspelat i den amerikanska studion The Commune Studios i Portland, Oregon och i Zero One Studios i Prag, Dan hemstad sedan några år tillbaka. Det nya albumet är hårdare än det tidigare albumet Coming Up For Air. Signal Fire drar mer åt Dans tidigare musikstil under Dan Reed Network-tiden. Återigen visar Dan Reed sin talang som låtskrivare.

Dan Reed har tidigare synts som frontfigur i bandet Dan Reed Network. Bandet släppte totalt tre album och blev mest kända för hittarna Rainbow Child och Ritual som spelades flitigt på radiostationerna i Sverige och världen över på 80-talet. 1993 splittrades bandet. Även om de aldrig slog igenom på bred front vann de stor uppskattning, främst i Europa. Med sin funkiga hårdrock agerade Dan Reed Network uppvärmare åt bland andra Bon Jovi, David Bowie och Rolling Stones.

I samband med albumreleasen beger sig Dan Reed ut på en turné med sitt band. Han besöker
Torsdag 21a februari – Södra Teatern, Stockholm
Fredag 22a februari – Bankiren, Västerås
Onsdag 27e februari – Sticky Fingers, Göteborg
Torsdag 28e februari – Sliver/Harrys, Jönköping
Fredag 1a mars – Hotel Tylösand, Halmstad
Lördag 2a mars – Moriska Paviljongen, Malmö

Albumet Signal Fire släpptes på Zero One Music/Border Music den 15 februari.

För mer information www.danreed.com

För Promotion och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin