Östen med Resten hyllar Hootenanny Singers

Raringar & Tiggare heter Östen med Restens nya turné som är en hyllning till Hootenanny Singers. Turnén omfattar 10 konserter runt om i landet under hösten. Premiär är den 20 september på Bryggaren Teater i Hootenanny Singers hemstad Västervik.

– Vi vill hylla de gamla hjältarna som har gjort så mycket för den svenska visan. De är lite av föregångare till dagens musik i denna genre, säger Östen Eriksson – Hootenanny Singers har alltid varit folkkära och i föreställningen får ni höra både storyn och musiken från bandet som hade 40 låtar på Svensktoppen. Låtarna som håller än idag, fortsätter Östen.

Hootenanny Singers blev kända för att ta visan in i de svenska vardagsrummen. Bandet hade en mäktig karriär och vem minns inte låtar som Omkring Tiggarn från Luossa, Jag Väntar Vid Min Mila, En Sång En Gång För Längesen, Björkens Visa, Jungman Jansson, Blomman, Början Till Slutet, Gabrielle, Marianne, Helgdagskväll i Timmerkojan, I Lunden Gröna, Mårten Gås, och många flera.

Östen med Resten blev ett med folket när de i direktsänd TV fick namnet av programledaren Lasse Berghagen. På deras meritlista finns allt från ett flertal egna TV och radioprogram, revyer och shower till otaliga skivinspelningar. Gruppen har även medverkat vid tre tillfällen i Melodifestivalen med låtarna ’Hon Kommer Med Solsken’ 2002, ’Maria’ 2003 och ’Ge Mig En Kaka Till Kaffet’ 2006.

Bandet består av Östen Eriksson, Jens Kristensen, Jocke Blomgren och Staffan Lindfors.

Turnédatum:
20 september Bryggaren Teater – Västervik
21 september Sagateatern – Borås
22 september Teatern – Kungsbacka
23 september Mimers Hus – Kungälv

23 oktober Östrabo Teater – Uddevalla
24 oktober Teatern – Vänersborg
25 oktober Scalteatern – Karlstad

22 november Forum – Köping
23 november Kulturhuset Pigalle – Nässjö
24 november Forum – Oskarshamn

För mer information: http://www.ostenmedresten.se / http://roaddust.se/?sida=OstenMedResten

Originalmedlemmen i Hootenanny Singers – Hansi Schwartz ställer gärna upp på intervjuer i samband med Östen Med Restens hyllningsturné.

För ytterligare information, kontakta:
Promotion: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com

Turnéproducent: Thomas Engström / Roaddust Management Group, tel: 0702 440038 eller thomas@roaddust.se

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin