Svedberg & The Hillside Stranglers

Svedberg & The Hillside Stranglers har lovordats för sin originalitet, gränsöverskridande musik och för deras träffsäkra sätt att kombinera olika musikstilar. Nu släpper de den andra singeln ”Brand New Heart” från albumet ”City Serenade” som släpptes tidigare i våras via Granat Records/ Border Music.
Singeln ”Brand New Heart” handlar om att försöka glömma någon och gå vidare. Om att försöka acceptera att inget gick som man hoppats. Den handlar om känslan av att man inte längre har så mycket kvar att förlora, inget som håller en kvar någonstans. Men där finns också vetskapen om att man inte lärt sig speciellt mycket, att man förmodligen kommer göra om samma misstag snart igen och att det inte spelar någon roll. För att det är värt det hur som helst…. Svedberg & The Hillside Stranglers släppte i våras sitt fullängds album ”City Serenade” som mottogs väl i både svensk musikpress och på scener runt om i Sverige. Bandet bildades 2006 av de två barndomsvännerna Niklas Svedberg och Erik Svensson. Idén var att kärleken för country & folk skulle blandas med indie.  Bandet, där lyrikern Niklas Svedberg håller i mikrofonen, får påökning av batteristen John Qvale och bassisten Peter Gerlach och kommer att kallas Svedberg & the Hillside Stranglers.
Några ord om gruppen:
4 av 5 Smålands Posten ” Letar ni efter något att lyssna på när ni är ute och kör på den småländska landsbygden har ni hittat den” –  Ola Claesson, Smålands Posten
”Niklas Svedberg och hans Hillside Stranglers är helt enkelt sjukt jävla bra och musikälskarna där ute förtjänar att få njuta av dem.” – Robert Ryttman, Zero Music Magazine
”…. de förtjänar bra mycket mer uppmärksamhet än många andra som får det” – Thomas Jonsson, Värmlands Folkblad
Därför ska du lyssna på den här: För att det är en skiva som faktiskt sticker ut i den stora mängd som varje månad släpps runt om i landet.” Ola  Liljedahl, Grip
”Ett skönt soundtrack till resan mot sommaren helt enkelt” – Eva Gussarsson, Tara
4 av 5  Joyzine
4 av 5   Tidningen 7 ”Ett helgjutet debutalbum” – Nils Ågren , Tidningen 7
För att använda gamla slitna klyschor så är det en debut som lovar mer – en förhoppning om en spännande fortsättning” – Ossian Lindqwist, Lösnummer  ” En av den kommande vårens bästa skivor.”– Dr Indie, Blaskan
För information: www.svedbergandthehillsidestranglers.com   För Promotion och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin