Svedberg & The Hillside Stranglers släpper efterlängtat album

Svedberg & The Hillside Stranglers har väckt publikens och medias intresse med två tidigare EP. De har lovordats för sin originalitet, gränsöverskridande musik och för deras träffsäkra sätt att kombinera olika musikstilar. Den 28e mars släpper de sitt första fullängdsalbum City Serenade genom Granat Records/Border Music. 

Svedberg & The Hillside Stranglers bildades 2006 av de två barndomsvännerna Niklas Svedberg och Erik Svensson från Stockholm. Idén var att kärlek för country & folk ska blandas med indie utan att för den sakens skull smittas av de föregående 10 årens singer-and-songwriter-sjuka. Bandet, där lyrikern Niklas Svedberg håller i mikrofonen, får påökning av batteristen John Qvale, bassisten Peter Gerlach från Karlstad och pianisten Oskar Lindholm från Örnsköldsvik kommer att kallas Svedberg & the Hillside Stranglers.

City Serenade med singeln Only Place I Know spelades in under våren/sommaren 2011 i nybyggda studion Leon Music i Värmland och är producerad av Rikard Löfgren och Svedberg & The Hillside Stranglers.
Vid sidan av bandets hårda kärna av akustisk gitarr, bas, trummor och piano har de tolv spåren på ”City Serenade” lekfullt färgats av instrument som banjo, tvärflöjt, trumpet, munspel, lap-steel, hammondorgel och dragspel. Lyrik och melodier som hängt med från de tidiga ungdomliga försöken blandas med nyskrivet material. Resultatet är en historia om att försöka lära sig leva, att hitta kärlek och att längta bort i ett virrvarr av sena nätter, tristess och bortslösade dagar. Vackra melodier, smarta arrangemang och ärliga texter gör ”City Serenade” till en melankolisk och vacker resa genom stadens sena timme. Medverkar på skivan gör även The Tarantula Waltz och Vera Vinter. 

Några ord om gruppens tidigare EPn:

”Niklas Svedberg och hans Hillside Stranglers är helt enkelt sjukt jävla bra och musikälskarna där ute förtjänar att få njuta av dem.” – Robert Ryttman, Zero Music Magazine 

”Svedberg & the Hillside Stranglers intar mitt hjärta utan pardon” – Magnus Sjöberg, Groove  

Albumet City Serenade släpps den 28e mars Granat Records/Border Music

Se videon till Only Place I Know : http://www.youtube.com/watch?v=iQaVFbq-6oA

För information: www.svedbergandthehillsidestranglers.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin