Tina Stenberg kan konsten att skapa stämning med skärpa och värme!

Pressmeddelande 21 januari 2009

Tina Stenbergs 3:e album ”Tales Of A Heart” är skivan som gör att man vill sätta sig riktigt nära för att lyssna och njuta. Det är ett genuint hantverk och det hörs att texterna betyder mycket för Tina. Detta är musik utan bäst-före-datum.

Det har hänt mycket med Tina Stenberg sedan hon 1997 först hamnade i rampljuset som Stikkan Andersons nya fynd. Karriären kom av naturliga skäl av sig när Stikkan gick ur tiden. Tina slickade såren hemma i norrländska byn Slagnäs och gav ut singlar på egen etikett tills album nummer två gavs ut via en masterdeal 2004. Tina kunde dock inte annat än se en skivbolagskonkurs lägga krokben för lanseringen, just när albumet givits ut. Hon är den första att erkänna att hon efter det tappade sugen. De låtar hon skrivit hamnade i byrålådan och hon koncentrerade sig på att få rätsida på livet i stället. Tina bytte fjälluft mot saltstänk och flyttlasset gick söderut, till Höganäs i nordvästra Skåne. Lusten kom tillbaka – till kärleken, till livet och till musiken.
– Jag kände att jag inte var klar. Det fanns mer kvar att säga och sjunga, säger Tina.

Hon skakade liv i egna bolaget TBM Records och gläntade på byrålådan. Tina  Stenberg har alltid varit en begåvad sångerska, och hennes närvaro på ”Tales Of A Heart” känns ovanligt sensuell och påtaglig. Det har sin förklaring. – Jag var redo att spela in och väntade på att det skulle dyka upp en lucka i schemat för producenten, Göran Eriksson (Eva Hillered, Rune Andersson). En dag ringde och han och sa ”nu kör vi”
– precis när jag hade blivit mamma! Som bekant har kvinnor en tendens att vara lite ”frånvarande” den första tiden. När jag kom ur dimman hade jag redan lagt sången, ler Tina. Dessa (lyckliga) omständigheter innebar också att hon lämnade över uppgiften att arrangera många låtar till Göran och musikerna. – Det är fantastiskt roligt att göra en skiva med nya låtar varvat med guldkorn ur skattkistan, säger Tina med ett leende.

Albumet ”Tales of a Heart” släpps den 21:a januari 2009 och distribueras av Plugged.

www.myspace.com/tinastenberg  •  www.tinastenberg.com

För mer information: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin