The Refreshments, spelar som förband till Alan Jackson

 Pressmeddelande augusti 2009

Gävle-bandet The Refreshment har spelat ihop i två decennier. Bandet är ett utav Sveriges i särklass mest populära klassiksa rock’n’roll-band. Nu firar de sitt 20 års jubileum med en rikstäckande sommarturné. Ett utav stoppen blir tillsammans med Jill Johnson och den amerikanska countrystjärnan Alan Jackson den 14:e augusti i Eskilstuna.

The Refreshments släppt i maj sitt 16:e album ”A Band’s Gotta Do What A Band’s Gotta Do”. Albumet hamnade direkt på försäljningslistorna. Med 12 raka guldplattor, en platina i bagaget och en halv miljon sålda album kan vi nu möte ett vassare och tuffare The Refreshments.

Jill Johnson är idag en av Sveriges absolut mest eftertraktade artister. Det råder ingen tvekan om att hennes röst, karisma och personlighet tilltalar och berör många människor. Sedan hon under sina konserthusturnéer började skaka hand med alla i publiken inför varje konsert så har fansen bara blivit fler och fler! Jill är en artist som vill ge sin publik valuta och strävar efter att släppa ett nytt album varje år, och i samband med detta även ge sig ut på turné.

Alan Jackson är idag en utav Amerikas största countryartister genom tiderna. Han har sedan skivdebuten 1989 sålt inte mindre än 50 miljoner album världen över. Förra året släppte han sitt 16:e album via Arista. Albumet ”Good Time” innehåller 17 egna låtar, som blivit populära hits i USA. ”Small Town Southern Man”, ”Country Boy” och även den fina duetten ”Never Loved Before” med Martina McBride. Några av hans största hits är ”Chattahoochiee”, ”Gone Country” och ”It’s Five O’Clock Somewhere”.

Turné datum:

13 augusti, Stevneplassen, Skien, Norge

14 augusti Sundbyholms Travbana, Eskilstuna Sverige

15 augusti Bergen Travpark, Bergen Norge.

För mer information angående

Alan Jackson www.alanjackson.com eller www.alanjackson.se

Jill Johnson www.jilljohnson.se

The Refreshments http://www.refreshments.nu/  

Konsertarrangör: Globe Concerts AS, Norge

Pressinformation i Sverige:  Enmusa Music, Anette Ståhl Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin