Svenska artisten Emilia de Poret skördar framgångar i Australien!

Pressinformation november 2008

Emilia har precis kommit hem från ett hektiskt promotionschema i Australien. Hennes singel ’Pick Me Up’ rullar för fullt på de australiska radiostationerna. I Sverige släpptes singeln i juli och gick direkt upp som etta på Svenska Topplistan och iTunes topplista. Singeln ’Pick Me Up’ är andra singeln från hennes kommande album och har redan sålt trippel platina i Sverige.

Emilias kommande albumet har producerats av hitmakaren Arnthor Birgisson (Jennifer Lopez, Janet Jackson, Enrique Iglesias, Celine Dion, Shayne Ward) i Max Martins studio Maratone.  Emilia är också första svenska artist som producerar musik ihop med Arnthor. Första resultatet blev singeln ’I Can’ som släpptes i våras. Där hon sjöng hon tillsammans med Adam Tensta.

Albumet har popinfluenser från tidigt 1990-tal inbäddat i nutida dansrytmik. Albumet har redan fått ett internationellt intresse och lanseras i höst i Australien, Japan, Kina och Sydkorea.

Emilia de Poret är född i Luleå, men har vuxit upp i Gävle och i Stockholm. Musiken har alltid spelat en stor roll i hennes vardag. Hon gick Adolf Fredriks Musikskola i Stockholm. Det var också där han träffade producenten Arnthor Birgisson.

Emilia har två av de mest välbesökta artistbloggarna på Veckorevyn.com och Aftonbladet.se. Här skriver hon om sin musik, mode och sina resor världen över i samband med sin utlandslansering och andra galna upptåg http://www.veckorevyn.com/bloggar/emilias-blogg/  och http://blogg.aftonbladet.se/20944/

www.emiliadeporet.com och www.myspace.com/emiliadeporet

För mer information angående Promotion kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin