Metal bandet Mother Of God tog hem Wacken Metal Battel 2011!

Pressmeddelande Stockholm 28:e april 2011. Får publiceras fritt

Mother Of God från Borlänge tog hem segern i svenska Wacken Metal Battle 2011. Tävlingen avgjordes den 28:e april på Kägelbanan i Stockholm. Sex band tävlade om att få spela på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland i augusti.  

Mother Of God vann svenska uttagningen av Wacken Metal Battle 2011. På plats fanns en proffsjury bestående av personer verksamma inom musikindustrin och under ledning av ordförande Ida Evileye (Crucified Barbara). Motiveringen lyder:

”Med båda fötterna fast förankrade i 70-talet och 2000-talet så blev vi i juryn helt hänförda av deras musikalitet och scenframträdande! Med två stycken Hagström gitarrer, en galen trummis och en fantastisk gitarrist så är vi i juryn tokförälskade i Mother Of God årets vinnare av Wacken Metal Battle”

1:a pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i Tyskland augusti 2011. Wacken Open Air är idag världens största metal
festival och drog drygt 75 000 besökare förra året.

Mother Of God vann även en backdrop samt baskaggetryck från Bandshop så att Mother Of God kan representera Sverige på bästa sätt. De får även spela på Getaway Rockfestival i Gävle under juli.  Och till slut bidrar TributeTag med sin innovativa tjänst som lanseras
nästa vecka.

Under kvällen spelade även Degraded samma sett som de spelade på Wacken Open Air 2010 och Disdained värmde upp publiken.

Wacken Metal Battles startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år medverkar 30 länder, inkluderat större delen av Europa, men också Kina, Indien och Brasilien. Vinnarna i respektive land får spela på WET Stage på Wacken Open Air festivalen i augusti 2011.

I augusti tävlar bandet Mother Of God mot 30 andra band om ett skivkontrakt med Wacken Records.

För mer information:          http://www.metal-battle.com/metal-battle/sweden/

Mother Of God – http://www.myspace.com/motherofgodofficial

Pressfrågor kontakta Anette Ståhlpå Enmusa Music anette@enmusamusic.com eller tel: 0707-180 120

Övriga frågor kontakta Janne Lundqvistpå LUNKAN Music & Media  janne.lundqvist@lunkan.com eller 070-2520000.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin