Med eget unikt sound visar 20-åriga Filistin sin stora kapacitet som sångerska och låtskrivare

Pressmeddelande april 2010

’Fingers Crossed’ är namnet på Filistins debutalbum. De 10 spåren på plattan är skrivna av Filistin och hennes mamma Charlotta Stödberg. Det är en mix av upptempo-låtar och ballader som är producerade av The Salazar Brothers, Masse och Salla (Latin Kings, Mando Diao, Weeping Willow, Fjärde Världen m.fl.). Albumet släpptes den
28:e april på Pupa Records/Plugged 

Filistin började i tidig ålder visa intresse för musik och underhållning. Hon är helt självlärd på piano och hennes första låt skrev hon som 10-åring efter att ha fått en synth i julklapp. Hennes röst och synth blev hennes verktyg och låtarna växte fram i tonårsrummet hemma i Hägersten utanför Stockholm. Filistins mamma Charlotta Stödberg snappade upp hennes begåvning och skrev några texter som Filistin tyckte om. Efter det började deras samarbete och nu har de skrivit ett helt album ihop. 2009 startade de även skivbolaget Pupa Reords. Producenterna The Salazar Brothers, Masse och Salla på Redline Studios ville producera hennes album efter att ha hört Filistins begåvning och speciella röst.

Under de senaste åren har Filistin synts i flera olika sammanhang. Hon har turnerat runt i Sverige med komikern Mikael Tornving (Parlamentet mm.) och författaren och föreläsaren Göran Adlén. (Konsten att bli något utöver det vanliga. Lev ditt liv med mod och passion m fl. böcker.) ”Vi ville ha med en ung sångerska som kunde personifiera temat ”Våga, älska, spring”, säger Göran Adlén. Eftersom showen handlade om just det; Att våga tro på sig själv och det man kan och vill, att vara passionerad i det man gör och att bara springa på. Där var Filistin perfekt!”  Filistin har även synts på Levagalan och i intervju i studenttidningen Gaudeamus. Eftersom hon även studerat musikvetenskap och musikteori på Stockholms Universitet.

Debutplattan innehåller tio spår. Som ett urval kan nämnas: Första singeln ’Dj-Tribute’ som är en hyllning till alla DJs. ”True”
skrev Filistin som 17 åring, ”Sense You” är som en lättsam smekning som beskriver känslan av att vara förälskad. ”15-Blocks” som beskriver motsättningarna i världen: U-land kontra västvärlden. Rikedom kontra fattigdom etc. och att allt ofta finns representerat inom bara några kvarters radie. ”Headache” handlar om att leva i ett destruktivt förhållande och ”Mama Hold On” är en hyllning till alla de kvinnor som kämpar i världen, inte minst mot bröstcancer.

Filistin skriver från hjärtat och sjunger från tårna med sin starka röst. Hon gör sin egen grej och då blir det på riktigt. Därför ger hon också ut plattan på eget bolag.

–   Man måste våga för att kunna vara, säger hon. Jag tror på det jag gör och tar det hellre lugnt och arbetar fram ett material jag kan stå för.

Albumet släpptes den 28:e april 2010 via Pupa Records/Plugged

För mer information www.filistin.se  eller www.myspace.com/filistinaloul

För promotion: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin