Dan Reed släpper solomaterial

Pressmeddelande maj 2010

Först ut är singeln ’Closer’ som är skriven av Dan Reedsjälv. Singeln kommer från hans kommande soloalbum som också är hans första sedan hans period med Dan Reed Network. Singeln ’Closer’ släpps på Zero One Music/Border Music den 12:e maj.

Dan Reedskriver suggestiv pop där han färgsätter låtarna med egna erfarenheter. Låten ’Closer’ skrev han när han reste från sin hemstad Portland, Oregon för att möte världen. Den handlar om att det ofta är kärlek och vänskap av nära och kära, som gör att vi människor har en styrka inom oss för att möta svårigheter i vardagen, oavsett om vi har gått vilse. Singeln är producerad av Dan Reed och Rob Daiker.

Multibegåvade låtskrivaren och artisten Dan Reed är mest känd som sångare och frontfigur i bandet Dan Reed Network. Bandet släppte totalt tre album och blev mest kända för låtarna ’Got To Get You’ och ’Rainbow Child’ som spelades flitigt på radiostationerna världen över på 80-talet. 1993 splittrades bandet.

Nu är han tillbaka med sitt första soloalbum ’Coming Up For Air’ som släpps den 26:e maj via Zero One Music/ Border Music.

Singeln ’Closer’ släpps på Zero One Music/Border den 12:e maj.

För mer information www.danreed.com För Promotion och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin