Andreas Aleman skapar välproducerad musik med makalös soulröst!

Pressmeddelande november 2008

Nu kommer Andreas Alemans efterlängtade debutalbum ’This Is Life’. Andreas kan konsten att leverera sångerna med sin makalösa soulröst. På Andreas debutalbum kombineras traditionell soul, R&B, gospel och funk som tydligt avspeglar hans influenser Ray Charles och Michael McDonald.

33-åriga sångaren och keyboardisten Andreas Aleman född och uppvuxen i Södertälje, började sin musikaliska karriär i tidig ålder. Redan som 3 åring spelade han piano och dragspel. Det tog inte lång tid tills han började skriva sina egna låtar. Mycket inspiration hittade Andreas i hans föräldrars skivsamling som innehöll soul, funk, blues, rock, gospel och country. Vid 16 års ålder började han spela mer på allvar och har spelat i olika konstellationer och som professionell musiker runt om i Sverige. Nu är han också verksam som
ackompanjatör till Sveriges bästa gospelkörer och soloartister. Andreas började fokusera mer på sitt låtskrivande då han träffade Brian
Hobbs på Eidolon Productions. De startade ett samarbete som resulterade i att deras låtar har spelats in av artister över hela världen, som italienska superstjärnan Laura Pausini. 2002 fick Andreas STIM-Stipendium och driver nu Andreas Aleman Music.

Andreas har satt sin egen tydliga och moderna prägel på de 13 av låtarna på albumet. Hela produktionen, all solosång, alla keyboardinsatser, instrumentala och vokala arrangemang står Andreas själv för, och på ’This Is Life’ har dessutom flera av Sveriges bästa musiker haft glädjen att medverka. Plattan har mastrats i Los Angeles av en av branschens främsta – Ron Boustead.

“Yeah, Andreas is the new Swedish Funky Boy! I do dig his brand new album! “This is life” has all the grooves, the moods and modes it takes to reach out to a lot of people, young and old” Nils Landgren- trombonist, vocalist and funkmeister

“Andreas is the best thing that’s happened to the soul/pop/funk scene in this part of the world in a very long time! His intense
and at the same time warm and laid-back voice is indeed something ’extra-ordinary’. And in this musical environment it’s nothing less than a sensation! It makes me smile and move my skinny ass!” – Björn Skifs- Swedish recording artist

“Here’s living proof that Swedish artists are still able to create first class westcoast pop. Andreas places himself among artists like
Bill Champlin, Kenny Loggins, Bill Cantos and Bobby Caldwell. This is a CD with a lot of variety; there’s even a hint of Earth Wind & Fire and Tower Of Power in some songs.”
Ola Gränshagen- melodic.net/Sweden, Rock Magazine

Andreas Alemans efterlängtade debut album ’This Is Life’ släpps den 20:e november 2008.

www.andreasaleman.com eller www.myspace.com/andreasaleman

För mer information angående Promotion: Anette Ståhl på Enmusa Music  Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin