Amerikas största countryartist, Alan Jackson kommer till Sverige i augusti!

Pressmeddelande augusti 2009

I augusti kommer för första gången någonsin den amerikansk countrystjärnan Alan Jackson till Skandinavien. Han gör 3 exklusiva konserter i Danmark, Norge och Sverige. Alan Jackson är en utav Amerikas största country artister genom tiderna. Han har släppt inte mindre än 16 album och sålt mer än 50 miljoner album världen över. Den 14:e augusti kommer han med sitt 8-manna band till Sundbyholms Travbana i Eskilstuna.  

Med sin varma mjuka röst, har han nått mycket stora framgångar och blivit otroligt populär i USA. Sedan Alan Jackson skivdebuterade 1989 så har inte mindre än 31 av hans låtar blivit 1:a på Billboards countrylista i USA. Alan Jackson är den mest nominerade artisten i USA av ”Academy of Country Music Awards” och han har vunnit pris hela 16 gånger, American Music Awards, Billboard Awards och en Grammy 2003 för ”Best Country Song of the Year” med låten ”Where Were You”. Låten handlar om den stora tragedin och attacken mot World Trade Center den 11 september 2002.

Alan Jackson släppte förra året sitt 16:e album via Arista. Albumet ”Good Time” innehåller 17 egna låtar, som blivit populära hits i USA. ”Small Town Southern Man” and ”Country Boy” och även den fina duetten ”Never Loved Before” med Martina McBride. Några av hans
största hits är ”Chattahoochiee”, ”Gone Country”, ”It’s Five O’Clock Somewhere”.

I Norge är det just nu Alan Jackson-feber. Där har han sålt Platina av sin senaste CD ”Good Time”. När man släppte biljetterna till Alan Jacksons konsert i Norge den 22 maj, blev det kaos, och stora dataproblem i biljettsystemet, ändå såldes över 12 000 biljetter redan första dagen. På en vecka har man nu sålt 16 500 biljetter och den norska arrangören tror att det kommer bli den största konserten i Bergen någonsin. De som har sett Alan Jackson live i USA säger -”Bättre country än så här finns inte”.

Turné datum:  

13 augusti, Vestereng, Århus, Danmark

14 augusti Sundbyholms Travbana, Eskilstuna Sverige

15 augusti Bergen Travpark, Bergen Norge.

För mer information  www.alanjackson.com  eller  www.aristanashville.com/artists/details.cfm?artistid=1000008

 Konsertarrangör: Globe Concerts AS, Norge

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin